Ús i abús de l’aigua

Tothom sap que no hem de malbaratar l’aigua, però el professor Gotafreda ens ho explicarà de manera molt didàctica i força divertida. Avui en surt aigua de l’aixeta, però si no plou durant una temporada què farem…? Una lliçó divertida que intentarà explicar com podem aprofitar al màxim aquest líquid vital.

Aigua és un espectacle que fa una breu representació que de manera divertida, parla de l’ús racional d’aquest bé tant escàs com és l’aigua dolça. L’espectacle arrenca amb una breu referència sobre el cicle de l’aigua i acaba explicant com se’n fa un mal ús, i com cal fer-la servir al camp, a la indústria, al poble o bé a casa, per aprendre a aprofitar-la al màxim.

Es tracta d’una breu representació, no més de 25 minuts, adreçada als nois i noies d’Ensenyament Primari, que pretén, de manera divertida, parlar de l’ús racional d’aquest bé tant escàs com és l’aigua dolça.
L’espectacle arrenca amb una breu referència sobre què és l’aigua: origen de la vida, antecedents històrics, fenomen natural, etc. Passem tot seguit al teatre-plafó que, a manera de circuit hidràulic, mostra un dipòsit transparent ple d’aigua, que ha plogut d’un núvol. D’aquest dipòsit surt una canonada, la qual té quatre aixetes, cadascuna de les quals correspon a una escena diferent: el camp, la fàbrica, la ciutat, i una casa particular. A cada ambient esmentat es desenvolupa una petita historieta, que posa de manifest l’abús que tothom fa de l’aigua i com, aquesta malversació col·lectiva, acaba provocant l’esgotament total del diposit.
Per acabar, es tornen a repetir les escenes, però, aquesta vegada, fent un ús racional de l’aigua, per comprovar que, amb el nou procediment, s’aconsegueix estalviar una part del valuós líquid.

Fitxa Tècnica i Sinopsi Fitxa Didàctica

Característiques

Públic Familiar (a partir de 4 anys). Durada: 25 minuts. Espai: 3 x 3m. (Biblioteca, aula, sala…). De 25 a 50 espectadors/es. Muntatge: 40 minuts. Desmuntatge: 20 minuts.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>