Prensa

Mira qué dicen sobre nosotros

Putxinel·li

Han començat aquests dies les representacions del cicle de titelles que es realitza als dos teatres La Puntual i L’Atelier, al barri de la Ribera. De l’espectacle Historieta de un abrazo, presentat a La Puntual, n’hem parlat a Titeresante (veure article aquí). A L’Atelier, ha estat l’obra Tutti Colori, de David Laín, del Teatre de l’Estenedor, l’encarregat d’iniciar la seva programació.

Leer más

Putxinel·li

David Laín Devant és una figura fonamental en el panorama dels titelles a Catalunya. La seva efervescència creativa (“sóc un viciós de l’adrenalina de l’estrena”, explica) ha fet que la seva carrera estigui esquitxada de relacions professionals i d’amistat amb pràcticament tota la professió. La seva visió personal del món dels titelles és, per tant, panoràmica.

Leer más

La General d’Espectacle

Fa més de 30 anys que l’Estenedor fa espectacles de titelles. Sempre ens ha agradat molt la imatge de un estenedor que en comptes de roba serveis per “estendre” titelles i amb ells, històries de tota mena, caracteritzades per la simplicitat que sempre han tingut els espectacles d’aquesta cia creada per Davd Laín i que, a banda d’espectacles  ” estandard” per a públic familiar ha creat també petites meravelles com ” Bestiari” ( sobre poemes de Pere IV) o Garcia ( sobre poemes de Garcia Lorca. També té una col.leció de ” cosetes” de sobretaula per als més petits.

Leer más

Teatreactiu

Aquest clàssic dels contes  es presenta amb una narració il·lustrada i ninots de sobretaula, que de manera senzilla arriben a la comprensió dels infants més petits. Posa especial cura en la caracterització de cadascun dels personatges, així com en la utilització d’un vocabulari ric, però a l’abast de tothom.

Leer más

ElBruguers

“Menuda” és un espectacle amb titelles i música en directe que la companyia L’Estenedor ha creat no només per entretenir els més petits, sinó també per transmetre’ls-hi uns valors. En aquest cas, pretenen demostrar que no es guanya res obsessionant-se amb les limitacions de cadascú, ans al contrari, i que s’ha d’intentar extreure el millor de les nostres possibilitats.

Leer más

el3.cat

La companyia del nostre barri “L’Estenedor Teatre” ha estrenat una nova obra anomenada la Menuda, David Lahín, creador de l’Estenedor explica que ja feia tres anys que no estrenaven una obra nova i que la Menuda és la història d’una nena que és petita i vol créixer, i el seu avi Emili li diu que no es preocupi que ja es farà gran. L’avi li regala a la nena un molinet de paper que gira amb el vent i un dia de molt aire la nena per no deixar que el molinet se’n vagi volant el segueix i això la portarà a fer un viatge on acabarà per adonar-se que no hi ha ningú que sigui feliç del tot.

Leer más

la Veu.cat

Aquest diumenge el Kursaal acollirà l’espectacle familiar ‘Menuda’, de la companyia L’Estenedor (12h). L’obra combina titelles i música en directe i aborda la història d’una nena petita d’edat i de mida, farta que li diguin ‘menuda’. L’Estenedor, amb més de 30 anys de trajectòria, és una de les més significatives dins del món del teatre de titelles.

Leer más

El Teatre de titelles a Catalunya: aproximació i diccionari històric. Llibre de Josep A. Martín

David Laín i Devant (Barcelona, 1954). Titellaire. David Laín va estudiar magisteri, com alguns altres components de la seva generació, encara que també cursà dos cursos d’Arts i Oficis. Havi fet ja teatre amateur (dins del món de …).

Leer más

Ateneu Barcelonès

Presentació dels poemes de Bestiari, de Pere Quart, cadascun acompanyat de la música creada i interpretada per Pep Pascual, i dels titelles i la narració de David Laín. Una aproximació divertida a la figura i la poesia de Joan Oliver (Pere Quart), a un públic infantil, i no tan infantil, a través d’endevinalles, acudits, notícies, notes biogràfiques, poemes i titelles.

Leer más

BTV Notícies – Cultura (01/07/2011)

L’Estenedor Teatre està d’aniversari i ho celebra amb l’estrena de ‘Menuda’. Aquesta companyia de teatre de titelles, nascuda fa 33 anys a Sants, no només es dedica a fer espectacles. El seu fundador, el David Laín, també crea els decorats i els personatges de les obres.

Leer más

Rialles

Una companyia amb una trajectòria marcada de reptes personals, professionals i artístics. Una companya molt versàtil que ha anat construint un discurs i un estil gràcies als més de 25 espectacles estrenats al llarg de la seva història. Sóm i sou part d’una petita història, de moltes històries, de petits i grans espectacles que han anat rodant arreu del país, de l’Estat espanyol i també de l’estranger, per explicar històries, llegendes, contes i rondalles; per entusiasmar als i les més petites i als seus pares i mares.

Leer más

Ajuntament de Valls

La companyia L’Estenedor presentarà ‘Menuda’, un espectacle de titelles. Els titellaires són David Laín Devant i Anna Albiol Calvet. David Laín fou el creador de L’Estenedor Teatre l’any 1978. Amb ‘Menuda’ altre cop posa en escena una nova obra, de la qual és responsable del text, l’escenografia, i la manipulació. Per la seva banda l’Anna Albiol ha treballat, durant vuit anys, a Televisó Espanyola, en la producció de Los Lunis. En l’actualitat, combina la feina de Menuda amb un nou muntatge de l’obra de Titelles Babi, La Balena Elena, en una versió de petit format.

Leer más

VilaWeb

El proper 14 d’abril a les 18 h al Teatre Principal reprèn la programació per als espectadors més petits, amb un espectacle per a nenes i nens de 3 a 8 anys. La companyia L’Estenedor presentarà ‘Menuda’, un espectacle de titelles. L’Estenedor és una companyia amb una trajectòria marcada de reptes personals, professionals i artístics.

Leer más

Associació Cultural Roig

Entrevistem en David Laín, director de la companyia de teatre L’Estenedor, un home compromès amb la societat que l’envolta, un artesà que fa 30 anys que es dedica a l’ofici de titellaire.Arribem al taller d’en David i amb un somriure amable ens invita a entrar al seu espai de treball; una sala àmplia i de sostres alts plena de fusta, pintures, eines i -per descomptat- titelles. És el laboratori d’un alquimista de la imaginació on, bressolats per la personalitat del David, de seguida ens sentim còmodes.

Leer más

Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura

L’Estenedor porta de gira la seva “Menuda”. L’Estenedor presenta la seva nova creació amb titelles i música en directe, “Menuda”. Un espectacle ple de màgia que vol fer entendre els més petits que cadascú ha d’aprofitar al màxim les seves habilitats. El 15 de gener comença a Vidreres la gira d’aquest muntatge en el marc de Cultura en Gira.

Leer más

Festival d’Arts Escèniques La Claca. Llançà 2012

Quasi bé tothom ha sentit parlar de l’obra de Cervantes, encara que no tothom l’ha llegida. Aquest espectacle vol acostar aquest relat al públic, sobretot al més jove, d’una manera entretinguda i original.

L’escena arrenca amb l’aparició d’un rodamón que, tot remanant les escombreries, troba un exemplar de El Quijote.

Leer más