Blau Cel, Groga Llimona

Una certa recreació de “Romeu i Julieta” aquest cop, però, amb un final en positiu. Un espectacle que ens porta a reflexionar sobre la estupidesa que significa la discriminació racial, adaptat al públic infantil, però que en cap cas deixa indiferent a la gent més gran. Les famílies dels Blaus i els Grocs no es poden veure ni en pintura.

blaucelgrogallimona_video

Vídeo Blau Cel, Groga Llimona

La filla dels Grocs i el fill dels Blaus, malgrat l’oposició de les famílies seran amics i molt més i demostraran que el color no es obstacle per estimar-se. Els blaus tenen un fill, en Blau Cel, i els grocs una filla, la Groga Llimona. Cap de les dues famílies deixa que juguin tot dos junts, perquè, no només són nen i nena, sinó, que també són de colors diferents. En Blau Cel i la Groga Llimona no entenen pas aquesta absurda decisió, quan es fan grans, decideixen marxar junts a fer un llarg viatge. En Pere Pintamones, l’adroguer, prepara, com cada dia, la seva parada i, tot endreçant sabons i llexius va contant aquesta història: La família dels Blaus no pot veure ni en pintura la família dels Grocs. Els primers tenen un fill, en Blau Cel, i els segons una filla, la Groga Llimona. Naturalment cap de les dues famílies deixa que els seus fills juguin tot dos junts, perquè no només són nen i nena, sinó, i més important encara, són de colors diferents. En Blau Cel i la Groga Llimona no entenen pas aquesta absurda decisió; així que quan es fan grans, decideixen marxar junts a fer un llarg viatge. En un primer moment, tot va com una seda, però, en fer-se fosc, esclata una tormenta i les coses ja no semblen tat boniques. Per sort hi apareix un mussol, disposat a fer-los companyia. A l’endemà es troben davant d’una meravella: l’Arc de St. Martí. Els joves, fascinats pels seus brillants colors, decideixen anar a cercar el seu origen. D’aquesta manera tots tres, perquè el mussol resol ajudar-los, arriben al país de l’Arc de St. Martí. Aquesta contrada està habitada per un personatge, en Coloraines, que és l’inventor dels colors i que no mostra cap inconvenient en deixar que els viatgers s’instal·lin en aquest meravellós racó del món. Al país dels colors, en Blau Cel i la Groga Llimona viuen tan feliços decideixen tenir descendència. Així de la parella neixen dos fills, un nen i una nena, d’un preciós color verd. Tots quatre junts tornaran al país de llurs famílies, que per fi acceptaran que el fet de tenir la pell de diferents colors no es cap problema. La jove parella es construirà una casa de tots els colors i la nova vida començarà amb una festa.

Fitxa Tènica i Sinopsi Fitxa Didàctica

Característiques

Públic Familiar (a partir de 4 anys). Durada: 50 minuts. Espai: 3 x 5m. Sala negra. De 150 a 200 espectadors/es. Música original de Pep Pascual. Vestuari: Mònica Pes. Muntatge: 1:30h.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>