Tirant lo Blanc


Resumir en menys d’una hora aquesta brillant peça de la nostra literatura no és pas una feina fàcil, però ens hi hem atrevit i el resultat són més de tretze titelles que ens expliquen la vida i miracles de Tirant, la seves lluites i victòries i el seu enorme i desgraciat amor per la Carmesina. Un apropament a un dels grans llibres de la literatura mundial, fet amb atreviment i respecte.

L’espectacle arrenca amb l’enterrament d’en Tirant i aquest punt de partida serveix per donar un salt enrera i esbrinar què va passar fins arribar a la seva mort.
Tirant, armat cavaller, surt d’Anglaterra en companyia de Diafebus, Hipòlit i del jove príncep Felip. Camí de Sicília la primera ensopegada és la batalla a l’Estret de Gibraltar. Després, les peripècies a Sicilia, la marxa cap a Costantinopla, la lliberació de Rodes, etc. Però no tot són gestes bèl.liques, en Tirant viu amors amb la princesa Carmesina, amb l’ajunt de la minyona de la jova, Plaerdemavida, i amb els entrebancs que posa la dida Viduareposada.
Aquesta versió de “Tirant lo Blanc” vol ser una eina més per iniciar a l’alumnat no només en els relats cavallerescos, sinó en el plaer i el divertiment que pot proporcionar la nostra literatura històrica.

Fitxa Tènica i Sinopsi Fitxa Didàctica

Característiques

Públic Familiar (a partir de 6 anys). Durada: 45 minuts. Espai: 4 x 4m. Sala negra. Música original de German Zecchin. Decorats: A. Azagra, M. Carbonell i D. Laín. Muntatge: 1:30h. Desmuntatge: 1h.