Garcia

Un apropament a la obra, sense estalviar la crua realitat de la poesia i la història de Federico García Lorca. Una petita mostra de la seva variada producció poètica, que us oferim combinant-la amb la seva biografia. Tot això representat amb els nostres titelles i amb els sons d’una guitarra espanyola tocada en directe que acompanya els poemes de l’autor de Granada.

En l’any del setenta cinqué aniversari de l’assesinat de Federico García Lorca, i a tall d’homenatge, ens hem atrevit a fer un modest treball sobre el gran autor andalús. Amb la recitació de part dels seus poemes il·lustrats amb un seguit d’elements visuals que van des d’uns ventalls pintats, a un titella de guant, passant per lletres d’escuma i figures retallades, amb l’acompanyament dels acords d’una guitarra, anirem descabdellant la troca de la vida de García Lorca, en un intent d’acostar l’obra i la vida d’aquest gran creador a un públic que potser no en tingui gaires notícies. Cada poema està representat amb una tècnica titellaires diferent, i apropiada al tarannà de la peça; així, La Canción del Gitano Apaleado, recorda un “paso” de Setmana Santa, mentre que La Tarara, es representa amb les lletres de la pròpia paraula, que van conformant el personatge de La Tarara. Al mateix temps anem narrant els principals fets de la seva peculiar i prolífica vida entre poema i poema. Les peces musicals que fan de coixí a aquest petit passeig per la vida i l’obra de Federico accentuen el caràcter de cada poema i el fan més entenedor per al públic. Aquest treball està especialment pensat per espais íntims i de relació directa amb el públic, com poden ser biblioteques, petites sales, o teatres de poc aforament, per això recomanem un públic no gaire superior a les cent persones.

Fitxa Tènica i Sinopsi Fitxa Didàctica

Característiques

Públic familiar (a partir de 8 anys). Durada: 60 minuts. Espai: 6 x 4m. Sala interior. Música en directe de Gustavo Escolà. Muntatge: 2h. Desmuntatge: 1h.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>